Prezentacija rezultata na konferenciji eLearning 2019

Dr. Martina Holenko Dlab i prof. Nataša Hoić-Božić sudjelovale su na konferenciji 10th International Conference on e-Learning 2019 koja je održana u Beogradu, Srbija od 26. do 27. rujna 2019.

Martina Holenko Dlab je prezentirala rezultate ostvarene tijekom projekta inicijalne potpore koji su opisani u znanstvenom radu pod nazivom “Support for knowledge assessment in STEM education using ELARS recommender system”.

Rad je napisan u koautorstvu s Gordanom Đurovićem, Natašom Hoić-Božić i Ivicom Botičkim.
Continue reading

Objava rezultata istraživanja u časopisu TEM

TEMZnanstveni rad pod nazivom “Research on the use of Digital Tools by STEM Students at the University of Rijeka” u kojem se prezentiraju rezultati istraživanja inicijalne potpore objavljen je u časopisu TEM JOURNAL – Technology, Education, Management, Informatics. Autori rada su Gordan Đurović, Martina Holenko Dlab i Nataša Hoić-Božić.

Pristup radu moguć je na stranicama časopisa TEM te na ELARS portalu pod Inicijalna potpora > Članci.

Prezentacija rezultata istraživanja na konferenciji MIPRO 2019

Doktorand mr. sc. Gordan Đurović je sudjelovao na konferenciji MIPRO 2019 koja je održana u Opatiji od 20. do 24. svibnja 2019.

Prezentirao je rezultate istraživanja u okviru inicijalne potpore opisane u znanstavnom radu pod nazivom “A Model of an Online Evaluation System for STEM Education” napisanom u koautorstvu s Martinom Holenko Dlab i Natašom Hoić-Božić. Prezentacija je održana u sklopu sekcije Computers in Education.

Prezentacija na državnom stručnom skupu za učitelje informatike i tehničke kulture

Dr. Martina Holenko Dlab predstavila je inicijalnu potporu “Podrška vrednovanju znanja iz STEM područja u sustavu preporučivanja ELARS” i do sada ostvarene rezultate učiteljima i nastavnicima informatike/računarstva te učiteljima tehničke kulture. Prezentacija je održana 24. travnja 2019. na državnom stručnom skupu: “Razvoj temeljnih kompetencija učitelja i nastavnika” koji je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan u Tuheljskim toplicama.

Continue reading

Sudjelovanje na konferenciji ICSLT

Doktorandica Marina Žunić je sudjelovala na konferenciji 5th International Conference on e-Society, e-Learning and e-Technologies (ICSLT) koja je održana u Beču, Austrija od 10. do 12. siječnja 2019. Prezentirala je znanstveni rad pod nazivom “Support to teachers within systems for computer supported collaborative learning” napisan u koautorstvu s Martinom Holenko Dlab.
Continue reading

Prezentacija inicijalne potpore učiteljima i nastavnicima informatike/računarstva

Dr. sc. Martina Holenko Dlab predstavila je inicijalnu potporu “Podrška vrednovanju znanja iz STEM područja u sustavu preporučivanja ELARS” učiteljima i nastavnicima informatike/računarstva. Prezentacija je održana 30. kolovoza 2018. pred 150 sudionika međužupanijskog stručnog skupa: “Jačanje učiteljskih kompetencija” u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Continue reading

Potpora Sveučilišta u Rijeci za daljnji razvoj sustava ELARS

Projektu “Podrška vrednovanju znanja iz STEM područja u sustavu preporučivanja ELARS” dodijeljena je inicijalna potpora Sveučilišta u Rijeci. Iznos odobrenih sredstava je 14000,00 kn. U okviru projekta planira se daljni razvoj sustava ELARS s naglaskom na implementaciju podrške vrednovanju znanja iz STEM područja.

Obrazovni sustav preporučivanja ELARS (http://elars.uniri.hr/Elars) razvijen je na Odjelu za informatiku u okviru potpore “Sustav preporučivanja za računalom podržano učenje” (voditelj: Prof. Nataša Hoić-Božić) i verificiran u radu sa studentima.

Continue reading

Objava u časopisu Croatian Journal of Education

TEMRad pod nazivom “Educational Recommender Systems: An Overview and Guidelines for Further Research and Development” u kojem se prezentiraju rezultati dosadašnjih istraživanja i planovi istraživanja u okviru inicijalne potpore, objavljen je u časopisu Croatian Journal of Education : Hrvatski časopis za odgoj i obrazovanje. Autori rada su Gordan Đurović, Martina Holenko Dlab i Nataša Hoić-Božić.

Pristup radu moguć je na stranicama časopisa CJE te na ELARS portalu pod Inicijalna potpora > Članci.

Sudjelovanje na konferenciji ICEDL 2018

Prof. dr. sc. Nataša Hoić-Božić i dr. sc. Martina Holenko Dlab su sudjelovale na konferenciji Fourth International Conference on Education and Distance Learning s radom: “Games for Learning Algorithmic Thinking – GLAT Project” (koautori su i Lucia Načinović Prskalo, Jože Rugelj, Irena Nančovska Šerbec).

Konferencija je održana 18. svibnja 2018. u gradu Colombo, Šri Lanka.

Continue reading